Den 1. oktober passerte NextBridge Consulting milepælen 5 år siden oppstart. Da det er kun 25 % av oppstartsselskaper i Oslo som oppnår denne alderen fant vi at det var grunn til å feire. Det gjorde vi med en markering sammen kunder, partnere og venner av selskapet den 4. november. Den faglige delen stod dette firkløveret for:

program 5 årsdagArild Spandow fra Amesto Group forklarte hvordan de jobber med “intraprenører”. Dette er entreprenører med gode ideer som får utvikle disse i en konsernsetting, og på den måten får det beste fra to verdener; gründerånden beholdes og de får drahjelp fra konsernet.

Truls Berg inspirerte omkring hvor hurtig endringer skjer nå og at de som overlever er de innovative.

Anita Schjøll Brede delte kunnskap fra Singularity University, med spesielt fokus på eksponentiell teknologi. Vi er på vei inn i en fremtid med kunstig intelligens overalt i samfunnet, og teknologien utvikler seg raskere og raskere. Dette åpner et nytt marked for selskaper som jobber innenfor analyse og (business) intelligence.

Lars Rinnan fortalte om reisen fra en gjeng gamle kolleger fra Bro Consulting som startet selskapet i 2010, til at NextBridge Group nå består av 4 selskaper. Selskapet satte seg ved oppstarten som målsetting at de skulle gjenerobre posisjonen som gamle Bro Consulting hadde, som selve den faglige Referansen innen BI. Dette har vært mantraet hver dag de siste 5 årene, og målsettingen slippes ikke av syne.

Denne ambisjonen har ledet til at selskapet har søkt å være innovative og kanskje litt rebelske i bransjen. NextBridge liker å gjøre ting annerledes enn konkurrentene, og søker å være i forkant. Dette har ledet oss til å etablere www.biblogg.no, som har blitt Norges mest leste blogg innen BI. Bloggen er teknologi- og leverandøruavhengig, og åpen for alle skribenter. Gurus Of BI (GOBI), Norges største konferanse innen BI, er som en live-versjon av biblogg å regne. Konferansen er gjennomført de 3 siste årene i Oslo Spektrum, og har trukket mange titalls internasjonale guruer som speakere. NextBridge etablerte også BI-barometeret, Norges bredeste undersøkelse om modenheten i bruk av BI.

Gjennom de siste 5 årene har selskapet søkt alternative løsninger, som bla har ledet til at NextBridge Advisory AS ble etablert. Det er Norges eneste rådgivningsselskap rendyrket mot BI. Omtrent samtidig ble også NextBridge Technology DA etablert. Dette selskapet gir enkeltpersonsforetak en mulighet til å bli del av et større faglig og sosialt fellesskap gjennom eierskap i selskapet, og har vist seg å være populært. Det er visstnok det eneste i sitt slag i landet.

NextBridge Group er veldig glad for å være en del av den lille minoriteten oppstartselskaper som får oppleve 5-årsdagen. Vi lover å fortsette å være innovative og rebelske, og ser frem til de neste 5 årene!

Bilder fra feiringen kan du se på vår Facebook-side.